ROMANA | ENGLISH | CONTACT
 
Cauta
 Servicii de localizare autovehicule prin satelit - GPS

In vederea reducerii costurilor de exploatare si a gestionarii eficiente a parcurilor auto, va propunem achizitionarea unui sistem AVL profesional (sistem GPS), care poate avea la cerere si functionalitatea de alarma. AVL = Automatic Vehicle Locating - Localizarea automata a autovehiculelor utilizand tehnologie GPS.

Producator hardware: ROEL electronics SA

Descriere sistem AVL/ GPS   Reducerea costurilor
Sistemul de localizare si urmarire autovehicule prin GPS - sistem AVL - are ca si functie principala localizarea unuia sau mai multor vehicule in timp real sau analiza unui traseu din trecut, folosind o harta digitala interactiva.
Sistemul GPS (AVL) este constituit din:
 1. echipamentul - CellSat care are in componenta:
  • un modul GPS - acesta preia datele de la reteaua de sateliti GPS, calculeaza coordonatele punctului in care se afla echipamentul, pe baza datelor primite de la minimum 3 sateliti si trimite coordonatele la server prin SMS/legatura de date folosind modulul GSM incorporat. Datele sunt procesate de server, inregistrate in baza de date si livrate catre utilizator printr-o interfata client prietenoasa - SASGDesktop. Exista situatii in care semnalele preluate de la sateliti sufera interferente sau nu pot fi preluate (in garaje sau printre cladiri inalte) si ca urmare coordonatele furnizate de GPS sunt eronate. Datorita acestor erori pot apare deviatii de 1-2% ale rutelor stocate in memorie fata de rutele reale. Perturbarea unora dintre sistemele pe care ne bazam, inclusiv reteaua de sateliti apar de asemenea si din cauze naturale cum ar fi: furtuni, explozii solare etc.
  • modulul GSM este cel de-al doilea modul important al CellSat si este utilizat pentru comunicare.
  • un procesor, care este "creierul" sistemului, coordoneaza celelate module ale echipamentului
 2. programele informatice (in arhitectura client-server) se bazeaza pe platforma SQL Server, si permit utilizatorilor sa efectueze operatii asupra sistemului GPS.
 3. hartile digitale vectoriale ale Romaniei si cele 41 de capitale de judet.

  Alte echipamente necesare sunt modemurile GSM folosite pentru transmiterea/ receptionarea SMS si date intre echipament si server.Sistemul AVL propus permite micsorarea costurilor cu combustibilul. Acum puteti controla viteza de deplasare, timpul neutilizat corespunzator de catre sofer, precum si ORICE folosire neautorizata a autovehiculelelor dumneavoastra. Utilizarea autovehiculului de catre sofer in interes personal nu va mai fi posibila.
Sistemul permite atat identificarea cu precizie a pozitiei unui autovehicul la momentul solicitarii cat si reconstituirea traseului parcurs de acesta (intre 1.500-15.000 km), prin care se identifica numarul de kilometri parcursi, vitezele, precum si adresele detaliate pe care a circulat/stationat autovehiculul respectiv.
   
Functia de baza a unui sistem AVL este localizarea exacta a autovehiculului la un moment dat,in prezent sau in trecut, obtinand informatii despre pozitia si starea sa in acel moment. Aceasta functie ofera urmatoarele avantaje:
1. Controlul costurilor de transport, in vederea optimizarii lor, prin:
-
optimizarea parcursurilor
- diminuarea consumurilor de carburanti(10-20%)
- reducerea cheltuielilor de deplasare ( diurne,cazare,etc.)
- imbunatatirea controlului costurilor de reparatii si piese de schimb
- reducerea/redistribuirea personalului angajat in verificarea/ controlarea/ optimizarea traseelor parcurse de autovehicule.
- controlul vitezei maxime/minime de deplasare
-reduceri la primele de asigurare
2. Controlul asupra personalului, care poate duce la reducerea timpilor neproductivi si eliminarea abaterilor de la traseul prestabilit, evitarea folosirii vehicolului in scopuri personale, evitarea unor costuri suplimentare cu diurna, reducerea duratei convorbirilor telefonice cu soferii pentru cunoasterea locului unde se afla, posibilitatea verificarii unor afirmatii ale soferilor (locul unde se afla, daca sta pe loc sau merge in momentul respectiv, posibilitatea controlarii vitezei de deplasare), posibilitatea de a limita aria de deplasare a unui autovehicul (de exemplu la orasul sau judetul de resedinta).
3. Imbunatatirea serviciilor oferite clientilor
-programarea cu maxima precizie a sosirii
-programarea operatiunilor de incarcare-descarcare
-respectarea termenelor de livrare/interventie
- garantarea unui serviciu sigur si de calitate, prin alarmarea Centralei in caz de urgenta
-posibilitatea indicarii traseului de urmat de catre operatorul din Dispecerat, in cazul in care soferul nu cunoaste zona
4. Cresterea gradului de siguranta a masinii si a soferului
-
In cazul in care autovehiculul ar fi furat, sistemul permite stabilirea pozitiei acestuia, in vederea recuperarii lui. Prin posibilitatea conectarii la alarma antifurt este semnalata declansarea alarmei in centrala operativa, putandu-se proteja mai bine autovehiculul impotriva furtului. Cresterea sigurantei soferului se realizeaza prin posibilitatea solicitarii de ajutor in cazul apasari butonului de panica in cazuri de agresiune, urgenta medicala sau defectiune tehnica, solicitare care ajunge in Dispecerat, care intervine pentru solutionarea urgentei semnalate.
5. Cresterea gradului de operativitate in cazul interventiilor la clienti:
-
posibilitatea de a alege echipajul de interventie cel mai apropiat de punctul in care este necesara interventia, de catre operatorul din Dispecerat
-posibilitatea informarii permanente a clientului cu privire la bunurile transportate